tisdag 13 november 2007

Tänk om alla läkare vore som kinesiska läkare..

ja tänk, då hade det varit lite behagligare att vara patient! Jag har hittills träffat tre kinesiska läkare, alla med många års kompetens och alla väldigt sympatiska. Min första kinesiska läkare, Dr. Gao träffade jag innan jag fick borreliadiagnosen, medan min husläkare ville skicka mig till psykolog igen märkte hon direkt att min kropp var väldigt sjuk. Hon frågade om och om igen vad som var kontrollerat, kunde inte förstå att min läkare sa att mina problem var psykiska. Jag fick flera starka herxheimerreaktioner av akupunkturen och örterna jag fick av henne innan jag började ta antibiotika så jag är helt säker på att det fungerar. Men det är lika lite någon undermedicin som antibiotika är det, det tar lång tid...

Idag har jag fått ny örtmedicin av min nya kinesiska läkare, det är en pulverblandning som han ordinerat speciellt åt mig med inte mindre än 12 olika örter som jag ska ta i två veckor. Det ska stärka immunförsvaret och ge sig på bakterien. Det allra visktigaste är enligt honom att medicinen sammanställs enligt patientens symptom. Man ger alltså en viss ört mot ett visst symptom, inte en viss ört mot en viss sjukdom. Jag hade med en bok om örtbehandling mot borrelia som jag visade honom och vi diskuterade, men han sa t.ex. att en av örterna som nämns där får jag absolut inte ta för den är mot hetta i kroppen, och jag har fukt i kroppen. Man kan ofta få hetta av borrelia, uppenbarligen kan man ju få många olika symptom av borrelia, men just nu har jag fukt..

Att jag har fukt i kroppen kan han märka genom pulsdiagnosen, men speciellt genom att titta på min tunga. Den har en vit beläggning, vilket är ett vanligt symptom på fukt. När jag kom hem läste jag även i min bok om kinesisk medicin att ett annat vanligt symptom på fukt är exem och utslag. Min ansiktshud är väldigt dålig för tillfället, jag tror det hänger ihop..

Jag hoppas på den här tvåveckors örtkuren, kanske kan den pigga upp mig lite igen och fortsätta förbättringen, så kan jag ta paus med antibiotikan så länge som planerat. Sedan ska jag ta CD57 prov igen och sen ska det bestämmas hur behandlingen ska fortsätta. Jag ska prata med husläkaren och försöka ordna hjälp med IV, om det blir det.

Jag tror personligen att kinesisk medicin kan vara otroligt hjälpsam, kanske kan det snabba på mitt tillfrisknande att jag kombinerar behandlingen med alternativa metoder, jag tror det! Jag tror fortfarande inte att IV antibiotika är den enda lösningen, men att det är den bästa lösningen skolmedicinen har att erbjuda och därför tycker jag att de är förpliktade att erbjuda patinter det. Man betalar ju skatt för att få den bästa lösningen skolmedicinen har att erbjuda när man blir sjuk och då ska man ockå få det!
Men så länge det inte ser ut så, så länge det inte är självklart att sjukvårdssystemet erbjuder en sin bästa lösning så måste man försöka hitta sin egen väg. Jag har valt att gå den här vägen och kommer försöka fortsätta att gå till kinesisk läkare oavsett hur antibiotikabehandlingen ska fortsätta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jaha, beläggning på tungan är en indikation att man har fukt... det låter ju intressant

Mia sa...

Hur har det gått? Blev du hjälpt av örterna som din kinesiska läkare rekommenderade. Ät du frisk från borrelian nu? Vore kul att höra.

Mia sa...

Hur har det gått? Blev du hjälpt av örterna som din kinesiska läkare rekommenderade. Ät du frisk från borrelian nu? Vore kul att höra.