tisdag 4 september 2007

Bush och borreliabehandling

Det här är intressant. Det är ju bara spekulationer, men frågan är om det kan vara så att Bush fick mycket längre antibiotikabehandling än "vanligt folk" och att det är därför vita huset vägrar tala om hur länge han behandlades mot borrelia, trots att de uppenbarligen ger detalierad information om hans övriga hälsoproblem. Kom det ut att han långtidsbehandlats skulle man tvingas att se över riktlinjerna för behandlingen, något som läkare och försäkringsbolag av någon outgrundlig anledning till varje pris vill undvika. Men vad är anledningen? Prestige? Ekonomi? Och varför betalar de i så fall hellre för en massa antidepressiv medicin till folk än ger dem behandling för deras sjukdom? Det blir ju inte direkt billigare..

2 kommentarer:

Maj Rehnberg sa...

Angående att läkarna hellre skriver ut antidepressiva medel än antibiotika.
Antibiotikan är deras livlina, deras stora grej. Nu vill de inte att det ska komma fram att antibiotikan är verkningslös mot bakterierna.
Även om man får antibiotikan intravenöst så överlever 15%.
Medicinen ska angripa bakteriens cellvägg men bakterien omvandlar sig till en cellväggsfri individ.
Bakterierna kan ta sig in i kroppens egna celler och bo i upp till 8 månader så dör cellen och bakterierna frigörs.
Sedan 2001 finns det örter att bekämpa Borrelian med.
Skolmedicinen får inte anamma alternativa metoder så vad ska de ta sig till. Jo de säger att vi är deprimerade och stressade och så får vi medel mot det.
Då kanske vi inte har ont men vi har säkert sämre livskvalite och bakterierna finns kvar och orsakar mer sjukdom. De utarmar oss kanske på B-vitaminer och vi blir dementa.
Sök på "2000-talets Vetenskap" så får du veta mer!
Vad som förundrar mig är att skolmedicinen har ett sånt järngrepp om läkarna att de hellre ljuger patienterna rätt upp i ansiktet istället för att ställa sig på patienternas sida och begära kunskap och metoder för att göra oss friska.
Maj Rehnberg

emma sa...

Tack för en väldigt intressant kommentar, och på 2000-talets vetenskap fanns det mycket intressant att läsa.
Vilka är örterna?