onsdag 18 mars 2009

MS, ME och schizofreni orsakat av infektion?

Mycket intressent artikel av en svensk läkare! Det ger mig en hoppfull känsla att hitta en sådan studie gjord i Sverige.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jätteintressant Emma, det framkommer ju hela tiden fler och fler fall, där exempelvis MS visar sig vara en feldiagnos och där en bakterieinfektion är orsaken och precis som det står i den här studien: långvarig antibiotikabehandling ger förbättringar och framsteg.

Tack för din information!

Anonym sa...

intressant artikel- och teorin i den stämmer med min magkäsnla om varför jag själv är dålig.

JAg blev ju innan ja göfrstod avv det var borrelia jag är sjuk av- diagnosticerad med psykos (schizoaffketiv sjukdom). Men flera av de psykaitriker jag träffade för att få hjälpt, sa att de inte hört så många (eller några alls) ha liknande symtombild som mig. En psykosspecialist bedömde mig inte ha psykos, utan hade letat i litteraturen efter min symtom bild. Och hittat ett fall av en person som hade liknande symtombild som mig: en autisktisk person.

Jag sa till henne att det inte kan stämma: konstigt att jag blev liksom, min uppfattning av omvärlden- blev helt autisktisk under 16-års åldern. Inte för att jag förnekar att jag kan var alite autistik, men inte mina symtom som domningar och andra grejer, är autsiktiska.

Vet ni vad hon sa: jo, i 16-årsåldern ja då brukar autisktiska personer få mer problem då det här med kärlek kommer in i bilden med mera. Alltså, hur ologisk får man bli. Att jag får konstanta domningar och tappar förståelsen för det tre-dimensionella rummet- i 16-årsåldern. Från att ha klarat av detta alldeles utmärkt innan.

Vårdpersonal borde tänka på att det är hedersuppdrag som dom har fått. Det är itne deras privata hobbies, att studera psykos eller liknande. Det de säger får ganska stor genomslagskraft.

Nu kör jag på med intravenös behandling här i Sverige.

lilla jag sa...

Intressant! Mer och mer forskning verkar ju komma fram inom det här området, och det behövs ju. Jag har ännu inte gett upp hoppet om att få diagnos och behandling i Sverige (jag kan vara envis som få :-) och tror att jag har fått min husläkare att lyssna på mig nu. Vi får se vad som händer... Det är iaf roligt att läsa både om alla nyheter här men framförallt att du verkar må bättre!

Anonym sa...

hej igen
jag pratade med docent och psykiatriker Lena Flyckt, som säger att neurroborreliosinfektion ska kollas upp med labbtester vid psykos- och- schizofrenisymtom. Lena Flyckt är huvudförfattare till vårdprogrammet Schizofreni och andra psykossjukdomar 2008. Jag ska kolla om jag hittar texten hon skrivit eller om hon kan skicka den till mig.

Anonym sa...

Till Anonym sa: Det låter verkligen så intressant att de kommit så långt. Hälsa henne att även såna sjukdomar som fibromyalgi och MS borde kollas upp. Men - inte med svenska labb-tester. Det är fullständigt värdelöst. De kanske får utslag på ett fåtal och missar flertalet.
En borreliadiagnos ska ställas kliniskt och kan ibland få stöd av provsvar. Ska det testas så är det bästa i så fall att rekommendera ett Western-Blot-test utfört utomlands. (Tyskland t ex.)
Den bästa metoden att testa vore ju att prova ett tetracyklinpreparat på personen ifråga. Under lång tid. Och se vad som händer.

Anonym sa...

jo, jag försökte få fram till FLyckt att testerna inte är tillräckligt bra. Men jag tror inte hon var så insatt i det- vad jag kunde döma av hennes svar. Men när Flyckt ska föreläsa om vårdprogremmet så ska hon försöka att oftare nämna att neuroborrelia övervägas vid psykos- och schizofrenisymtom. Alltså om personen med misstnkt psykos, har symtom som tyder på neuroborreliainfektion.

Michael sa...

Sök gärna svaren på denna nya blogg om hur och varför våra moderna sjukdomar i västvärlden uppstår:
http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-forstor-tarmluddet.html

Anonym sa...

I will also donate $50 muscle group, see if you can up your weights.
Regardless of size, shape, gender, how to order p90x online fitness level, and dancing ability Tony Horton
and X workout schedule consists of three different phases.


My page - boobery

Mrs. Patricia sa...

Min son var offer för en mental spännande sjukdom som kallas schizofreni inte kan skilja mellan fantasi och reality.And Jag har sökt lösning, gav honom Seroquel, Zyprexa och många mediciner, men de var alla förvärrat situationen, var allt hopp förlorat innan jag träffade en man som regisserade mig där jag fick min medication.It är en växtbaserade läkemedel, är det en riktigt bra för schizofreni behandling, är det bättre än de jag har använt genom åren, om du har schizofreni för råd och nödvändig lösning, kontakta (rodwenhill080@gmail.com)