lördag 23 maj 2009

Skilda världar

Jag kan inte riktigt släppa tjejen vars mamma jag pratade med igår. 12 år gammal, flera fästingbett förras sommaren, konstaterad borrelia i både blod och ryggmärgsvätska i november, hjärninflammation och hjärnhinneinflammation. Två veckors doxyferm som inte riktigt hjälpte, jättetrött och många konstiga symptom sedan dess, håller nu på att bli sämre och kan inte gå till skolan, får mer och mer problem med värk och nedsatt röresleförmåga i högerbenet. Och hon får ingen mer behandling!! För hon är färdigbehandlad!!! När jag hade lunginflammation som barn tog inte de första två antibiotikakurerna, jag var riktigt dålig och fick en kur till och sedan ännu en till. Då hjälpte det... Tror att jag var hemma från skolan i en månad. Men det var aldrig tal om att jag inte skulle få mer behandling eftersom jag redan fått en kur. Alla märkte ju att jag blev sämre i stället för bättre, precis som denna flicka. Men hon är färdigbehandlad!!! Ska ett barn behöva bli kroniskt sjukt i dagens Sverige om inte hennes föräldrar tar henne utomlands för att få antibiotikabehandling? Ett barn med så klar diagnos? Jag kan faktiskt inte riktigt tro det! Mycket har jag fått höra under de senaste åren, men det här är väl ändå väl magstarkt? Varför Sverige? Varför kan inte ens barn med klara borreliadiagnoser få hjälp längre? Det verkar vara ett lotteri vem som får behandling. Förut behandlade man barn med dessa symptom med intravenöst, nu gör man det ibland..om man vågar verkar det som. Vilka repressalier är det man är så rädd för att man väljer att inte försöka bota ett sjukt barn?

Annars skiner solen fortfarande i Zürich, vi ska strax ner till stan och titta på en ny kostym till älsklingen. Vi har mycket att fira de närmaste veckorna. Det är stora saker på gång, så det är klart att han ska ha en ny kostym! Sedan sätter vi oss nog vid sjön på någon uteservering och njuter. Jag är lycklig över att kunna det, njuta av stunden, att min kropp inte befinner sig i totalt panikläge dygnet runt längre. Att jag kan njuta av allt bra som händer i stället för att kämpa mot alla konstiga symptom. Det är verkligen skilda värdar, att vara så sjuk att allt blir en kamp och att känna sig frisk och att livet rullar på . Jag är så tacksam att jag befinner mig i den senare världen nu. Jag känner för alla dem som inte gör det, men ni ska veta att det faktiskt går att komma tillbaka igen! Så länge man vägrar att ge upp!

4 kommentarer:

Inger L sa...

Hej.
Jag hoppas verkligen att den tolvåriga flickans föräldrar
åker ner till Tyskland och ser till att få hjälp!
Jag har hållit på och mejlat fram och tillbaka med mamman, men jag har förstått att hon har svårt att tro på vad jag säger.
Men nu kanske det händer nåt!

Mimmi sa...

Ett 12-årigt svenskt barn nekad vård i Sverige!

Det är dagens förfärliga sanning.

Det enda vi kan göra är att uppmana föräldrarna att snarast ta med sig flickan till Tyskland. Och att till dess försöka få någon vänligt sinnad läkare att skriva ut mer Doxyferm tills tysk expertis får ge rätt ordination.

Det måste ske snart, ju längre man väntar desto sämre prognos. Så illa är det.

Vad är det med svenska läkare? Den här flickan har en klar och tydlig diagnos i Sverige. Varför nekar man henne behandling? Det är barnmisshandel på hög nivå.

Inger L sa...

Jag upprepar: sök hjälp i Tyskland!
Mejla mig igen för bästa hjälp! Den läkaren prioriterar barn och ungdomar.
Doxyferm oralt kan bidra till att hålla symtomen i schack, men det är absolut inget som jag som mor (och insatt i borreliaproblematiken) skulle våga satsa på. J måste bli undersökt av en kompetent borreliaspecialist och behandlas enligt den läkarens ordination. Till varje pris!
Glöm Sverige. Jag vet att det är svårt
att fatta, men jag är tacksam varje dag för att jag insåg det
när det gällde min son och för att jag OFÖRDRÖJLIGEN agerade därefter!
Jag upprepar: Jag har inga som helst ekonomiska intressen av att
ni ska söka hjälp i Tyskland, men jag är både mamma och farmor!
Jag blir verkligen upprörd och berörd av er dotters situation!
Eftersom svensk sjukvår inte kan hjälpa henne (de är bakbundna)
är det ert ansvar som föräldrar att göra det! Vi kan inte överlåta allt åt staten och lita på att det är rätt. I det här fallet är det inte det. (och det var en kraftig underdrift)
Det handlar om er dotters liv och framtid!

Anonym sa...

It's best to follow the recommended work together... Instinctively crabs pull each other down-literally. The classic will last amino acid important for preventing muscle loss and boosting immunity from overtraining. The calendar can be used to keep an account of at Lean now. It is important to give your p90x shakeology order muscles P90 X Workout Schedule and for those already in shape or already doing Classic but ready for more.

Look into my web site ... order to do p90x videos